Tips til innramming

Følelsen av å få pakke er alltid en fin følelse 🧡

Her kommer noen tips til hvordan man kan håndtere plakaten for å sikre at posteren holder seg hel og fin frem til den blir rammet inn og henger flott på den utvalgte veggen din. 


Mulighet nummer en - gå til ditt nærmeste rammeverksted! 

Lever inn posteren din til ditt lokale rammeverksted. Hos din rammemaker vil du finne et stort utvalg av rammer, paspatur og glass, og du kan være helt trygg på at innramming blir gjort på en ordentlig måte! Selv om rammeverksted gir best resultat så passer plakatene våre også inn i standard rammer dersom du heller ønsker å gjøre det selv! 

Mulighet nummer to - gjør det selv!

Man kan fint ramme inn sin egen poster selv, her er et par råd til deg på veien.

  1. Kjøp inn rammen før du pakker opp posteren fra hylsen den blir levert i. Posteren er ømfintlig når den er ute av forpakningen. Ved å ha rammen klar minimerer du dermed sjansen for å skade plakaten. 
  2. Start med å sørge for å ha rene hender for å unngå fettmerker på plakaten. Ta ut plakaten med silkepapiret på. Vær forsiktig når du håndterer plakaten, og pass på at plakaten ikke brettes/bøyes, da kommer det fort bulker i det. For å unngå bølger bør motivet ligge flatt før innramming. 
  3. Løft forsiktig over i rammen. Det verste som kan skje med en helt ny poster er at den får en rift eller bulk i seg. Løft den derfor veldig varsomt med to hender inn i rammen. God tålmodighet er din venn :) 
  4. Heng opp rammen med vater. Når man skal montere rammen på veggen er det viktig å forsikre seg om at rammen henger beint. Vi råder deg å bruke en vater når du har hengt opp rammen, og foreta de nødvendige justeringene etter hva vateren viser. Har man ikke en vater liggende hjemme kan man ofte finne dette på smarttelefonen sin, eventuelt ved å laste ned en app. 
Lurer du på noe annet? Ta gjerne kontakt med oss via Facebook eller på lene@manoa.no, så hjelper vi deg gjerne